lördag 5 april 2014

Kalix löjrom och Rimmad torsk, mums!

Jag tycker ker om ren och fräsch mat utan allt för många ingredienser. Och det ska vara enkelt att göra. Idag blev det En riktig vårmiddag, men passar även bra till påsk.

Vi lyxade till det med förrätt, vilket är väldigt sällan vi äter om vi bara är familjen. Det blev Kalix  löjrom, crème fraiche och rödlök på smörstekt formbröd. Jag åt det med en halv avokado.


 
Till huvudrätt rimmad torskrygg med pepparotsmajonnäs.

Rimmade först torsken ca 700 g till 4 pers. 1 L vatten, 1 dl salt, 1 dl socker rör om så allt löser sig i vattnet. Lägg i torsken och låt ligga i ca 40 min. 

Under tiden gjorde jag pepparotsmajonnäsen. Lägg 1 ägg, 1 tsk fransk senap i en hög behållare och kör med stavmixern under tiden som du häller en tunn stråle med rapsolja ca 1 dl.  Riv pepparrot ca 1 msk och lägg i tillsammans med lite salt och en skvätt pressad citron. Ställ kallt till serveringen.

Ta upp torsken och torka av den. Skär i lagom stora portionsbitar.
Halstra den snabbt i stekpanna med smör. Bryn lite extra smör och häll över vid serveringen. Jag serverade med ångkokt sparris, sugarsnaps och rädisor som smörslungades, de som ville fick kokt potatis. 

Smaklig spis!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar