torsdag 13 mars 2014

"Nyttigare" Choklad fondant

Testade ikväll en lite nyttigare variant av choklad fondant. Har två st choklad älskande barn som gärna äter kladdkaka, kladdkakemuffins och chokladbollar. Är själv väldigt svag för choklad så det är kanske inte så konstigt. Ett experiment som blev mycket lyckat och ingen kunde känna skillnaden! 

Chokladfondant 4 port
25 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl sukrin gold
1 dl maizena
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt 

Smält smör och lägg i chokladen så att den smälter. Vispa ägg och sukrin pösigt. Rör ihop chokladsmöret med ägg och socker. Blanda maizena, bakpulver och flingsalt. Vänd i försiktigt och rör om. Smörj 4 st små formar och pudra med kakao. Häll i smeten och grädda ca 7 min i 175 grader. Servera med bär, en klick vispad grädde eller vanilj glass.


Smaklig spis! Det var super smarigt!😃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar