måndag 5 maj 2014

Kladdkaka

Choklad i alla former är så gott, älskar kladdkakor men kan tyvärr inte äta det längre utan att må dåligt efteråt. Nu har jag varit nästan helt glutenfri sedan i julas och jag mår så mycket bättre. Men ibland blir jag sugen på kladdkaka och hittade det här paleo recept hos fyscoachen.

Kladdkaka PALEO
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
0,5 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
nypa havssalt
Sätt ugnen på 175°. Mixa dadlar och kokos i matberedaren. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och äggen. Mixa allt till en jämn smet. Smörj en springform med kokosolja och pudra över kokosflingor. Häll i smeten och grädda i ugnen ca 8 min, den ska vara kletig när du tar ut den. Ställ in formen i kylskåpet minst 1 timma innan servering.

Och vad passade inre bättre igår eftermiddag efter en cykeltur fram och tillbaka till båten i snöstorm, hagel, regn och sol. Då var vi väl värda lite gott, en espresso och senaste numret av Sköna hem under en filt i soffan var toppen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar