fredag 19 juli 2013

Fjällgryta till havs....

Idag är vi inblåsta och det känns inte som en dag att grilla på. Risk för att grillen  kanske blåser bort.... Den här grytan brukar jag göra när vi åker skidor. Men passade lika bra på sjön.

Till 4 personer
Fläskfilé ca 500 g
1 pkt bacon
2 ölkorvar cabanossi
2,5 dl grädde
1 dl crème fraîche 
1 dl syltlök
Soltorkade tomater i örter 
Röd paprika
Zucchini ( kan uteslutas )
Soja
Smör
Salt och peppar

Skär fläskfilé i skivor och bacon som sen fräses i lite smör. Skär upp ölkorven och lägg i och rör ihop. Salta och peppra. Häll i grädde, crème fraîche, soja, strimlade soltorkade tomater och låt allt puttra ihop ca 10 min lägg i syltlök, paprika och ev. zucchini på slutet låt de bli mjuka.

Servera med ris, sallad och ett gott rödvin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar